Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΝΔ: Ανησυχία για «αντάρτικο» ενόψει συνεδρίου

Ο κ. Παπαμιμίκος οδηγήθηκε, μετά από ισχυρές πιέσεις, σε παραίτηση αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ο κ. Μητσοτάκης την κρίση στην ΟΝΝΕΔ σπεύδοντας ωστόσο να του ευχηθεί «να ξαναενώσει τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη...». 
Τη θέση του αναλαμβάνει ο έως τώρα αναπληρωτής του Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος αναμένεται να πάρει και επίσημα την ψήφο του συνεδρίου για τη θέση του νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. 

Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε η διαγραφή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη ο οποίος επί της ουσίας τοποθετήθηκε στην ηγεσία της γαλάζιας νεολαίας έχοντας το πράσινο φως και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – μετά την πρωτοφανή, σύμφωνα με παλαιότερους οννεδίτες – απόφαση για... ανοιχτές διαδικασίες στην εκλογή νέου προέδρου – διαδικασίες που ωστόσο ουδείς από τους γαλάζιους νεολαίους μπορούσε να υποστηρίξει κυρίως για οικονομικούς λόγους. 

Η ανακοίνωση του κόμματος
Με εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη παραπέμφθηκε στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Βασίλης Γεωργιάδης.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Απόστολος Κράτσας, ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του Κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, καθώς και από κάθε άλλη κομματική ιδιότητα. 

Ανησυχία για το συνέδριο
Με τις γρήγορες κινήσεις του ο κ. Μητσοτάκης ευελπιστεί να κλείσει τις «πληγές» που άνοιξαν με την ΟΝΝΕΔ λίγο πριν από το συνέδριο του κόμματος – συνέδριο το οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να σφραγίσει με σειρά σημαντικών αλλαγών στη δομή και στη λειτουργία της παράταξης. 

Ωστόσο, έμπειρα στελέχη του γαλάζιου κομματικού μηχανισμού μιλώντας στο real.grεξέφραζαν σοβαρές ανησυχίες για τα απόνερα των συγκεκριμένων αποφάσεων και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει το γεγονός ότι η ΟΝΝΕΔ για πρώτη φορά δε θα εκπροσωπηθεί σε συνέδριο του κόμματος. 

«Η ΟΝΝΕΔ είναι κεντρικός πυρήνας για την παράταξη με δική της δυναμική, δεν είναι εύκολο να την ακυρώνεις...» σημείωνε στο real.gr παλαιό στέλεχος της γαλάζιας νεολαίας εκτιμώντας ότι οι αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη – σε βάθος χρόνου – μπορεί να προκαλέσουν τριγμούς στην ίδια τη δομή του κόμματος. 

Στον αντίποδα, στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Πρόεδρο της ΝΔ σημείωναν στοreal.gr πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε καμία άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει σε αυτό το ξεκαθάρισμα δίνοντας το μήνυμα προς την κοινωνία ότι είναι έτοιμος να συγκρουστεί ακόμη και με ένα από τα βασικότερα κομμάτια του κόμματός του προκειμένου να διασφαλίσει την ενότητα και την ορθή λειτουργία της παράταξης. 

Στελέχη του κόμματος όπως οι Άδωνις Γεωργιάδης και Βασίλης Κικίλιας έσπευσαν να χαιρετήσουν τις αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη ενώ οι πρώην Πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Γ. Οικονόμου και Γ. Παπανικολάου (ΣΚΑΪ) στήριξαν τις επιλογές του προέδρου της ΝΔ επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη να διασφαλιστεί η ενότητα της γαλάζιας νεολαίας σε μια στιγμή που η κοινωνία περιμένει από την αξιωματική αντιπολίτευση προτάσεις, σοβαρότητα και ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη διάσωση της χώρας την επομένη της εποχής ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου